Amenajarea casei

#frigider #electrocasnice

Fii exigent in alegerea frigiderului

Frigiderul este unul din cele mai importante obiecte din locuinta ta in virtutea functiei pe care o ocupa. Evolutia galopanta a tehnologiei a facut ca acesta sa nu mai fie doar o necesitate, ci sa devina o parte componenta a bucatariei tale. Afla ce functii poate indeplini un frigider si asociaza-le nevoilor tale. Profita de tehnologie pentru a-ti imbunatati si optimiza regimul alimentar.


Cele mai importante functii

Display LCD - esti permanent la curent cu starea frigiderului tau, cu valorile si parametrii functiilor indeplinite in momentul respectiv. Este o functie extrem de importanta si ajuta la prelungirea duratei de viata a aparatului, precum si la evitarea eventualelor accidente.

Comanda electronica
- este foarte utila deoarece poti selecta si poti controla temperatura din compartimentele frigiderului si ale congelatorului tau, poti selecta nivelul de umiditate si poti activa si dezactiva functiile importante. Se realizeaza cu ajutorul butoanelor sau prin sistemul touchscreen. Daca pleci de acasa, ai posibilitatea de a bloca sistemul electronic pentru a fi sigur ca cei mici nu il ating din greseala.

AntiBacteria – peretii frigiderului si ai congelatorului sunt tratati cu ioni de argint impotriva formarii bacteriilor urat mirositoare. Functia aceasta este extrem de importanta deoarece protejeaza mancarea proaspata de mirosurile altor alimente din frigider si ajuta la pastrarea igienei si a sanatatii familiei

Holiday – este un compromis intre deconectarea completa a frigiderului si utilizarea lui in momente inutile. Daca pleci des in deplasari, in excursii sau concedii prelungite, aceasta functie este potrivita, cu mentiunea ca nu protejeaza foarte bine produsele perisabile. Poti pastra conserve, farduri, borcane sigilate. Aceasta functie reduce considerabil consumul, pentru a nu mai fi nevoie sa scoti din priza aparatul, dar nici sa iti faci griji pentru factura de curent.

Alarma usa deschisa
– aceasta este de doua tipuri: cu semnal vizual (leduri colorate) sau semnal sonor. Vei fi avertizat de fiecare data cand usa ramane deschisa sau cand temperatura racitorului nu a ajuns la cea setata initial, mai exact, atunci cand frigiderul intampina dificultati in procesul de racire.

Child Lock - sistem de siguranta pentru prevenirea deschiderii usii de catre copii.

Autonomie - functionarea fara curent – functie de ultima generatie in zona frigiderelor. Nu te gandi ca s-a inventat frigiderul pe benzina, ci doar frigiderul pe acumulatori care intra in functiune si rezista intre 24 si 60 de ore din momentul intreruperii curentului electric. Temperatura din interior nu se va modifica pana in momentul racordarii ulterioare la sursa de energie.

Inghetare/racire rapida
– este recomandata pentru zilele calduroase de vara, pentru conservarea rapida a unor alimente perisabile sau pentru racirea imediata a sticlelor de bere.

Dezghetare automata – functie ce se regaseste in cazul frigiderelor cu doua usi sau al combinelor frigorifice si este valabila doar pentru frigider, nu si pentru congelator;

Dezghetare manuala – este recomandata atunci cand stratul de gheata din frigider, respectiv congelator, depaseste grosimea maxima acceptata de producator. Citeste cu atentie manualul de instructiuni.

Dozator apa , gheata
– este intalnit cu precadere la frigiderele Side by side . Dispozitivul este utilizabil fara a deschide usa, fiind pozitionat in afara frigiderului.

Rafturile reglabile si compartimentele difera in functie de modelul frigiderului. Daca obisnuiesti sa umpli frigiderul cu de toate, atunci alege-ti un model compartimentat cu spatii speciale pentru : sticle, oua, fructe, legume etc. De asemenea, este bine sa alegi varianta cu rafturi din sticla pentru a evita scurgerea lichidelor pe alimentele de pe raftul urmator. De asemenea, poti cauta o varianta cu spatii rotunde, speciale pentru torturi sau pizza.

Ventilatie – sistemul de ventilatie este intalnit la frigiderele cu racire statica si functioneaza doar atunci cand usa frigiderului este inchisa; aerul rece este dispersat uniform in toate compartimentele, astfel incat racirea se face mai rapid si mai eficient; totodata ajuta la eliminarea mirosurilor neplacute si impiedica transferul de miros de la un aliment la altul.

Picioarele reglabile se gasesc la majoritatea produselor frigorifice si ajuta la reglarea aparatului in functie de nivelul podelei pe care este amplasat; cu ajutorul bolobocului vei putea verifica daca frigiderul tau sta perfect drept, sau este inclinat. Pentru functionarea frigiderului la parametrii normali, este obligatoriu ca acesta sa stea perfect drept.

Usa reversibila – poti alege singur parte spre care vrei sa se deschida usa, in functie de camera si spatiul de care dispui.

Design - ai posibilitatea de a alege culoarea si designul frigiderului. Variantele cele mai intalnite sunt: alb, argintiu, gri si negru. Iti poti personaliza frigiderul cu ajutorul autocolantului sau a vopselei speciale pentru aparatele electrocasnice sau il poti incorpora in mobila de bucatarie.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului