Amenajarea casei

#masina de spalat #zgomot #electrocasnice #haine

Cum sa reduci vibratiile masinii de spalat

Desi producatorii anunta un mod de functionare silentios , vibratiile puternice ale masinilor de spalat sunt cauzate de mai multi factori. In consecinta, masina de spalat poate produce foarte mult zgomot sau se poate deplasa din locul in care este pozitionata. Riscurile sunt majore, iar remedierea problemei devine un aspect urgent.


1 Verifica picioarele reglabile
In general, masinile de spalat sunt prevazute cu 4 picioare de sustinere ce te ajuta sa pozitionezi masina astfel incat sa nu existe diferente de nivel de pe o parte pe cealalta. De cele mai multe ori piciorusele reglabile se dovedesc extrem de utile, deoarece podeaua apare adesea denivelata, fie din cauze ce tin de constructie, fie din cauza placilor de gresie montate inegal.

Cu ajutorul bulei de nivel (boloboc) poti regla masina de spalat. Iata cum:

Pasul 1.
Inclina masina de spalat in fata, astfel incat partea din spate sa fie ridicata aproximativ 10 cm de la nivelul solului. Introdu in zona centrala o bucata dreapta de lemn pentru a sprijini corpul masinii la o inaltime suficienta pentru a putea manevra cu usurinta piciorusele.

Pasul 2. In cazul in care nu ai mai folosit pana acum picioarele reglabile, acestea sunt stranse. Le poti desface cu ajutorul unei chei reglabile. Dupa ce suportul a inceput sa se miste, poti renunta la cheie, deoarece iti va usor sa il desurubezi manual.

Pasul 3. Desurubeaza fiecare picior in parte si masoara stabilitatea masinii cu ajutorul bulei de nivel.

Pasul 4. Indeparteaza bucata de lemn care a sustinut masina pana acum si verifica din nou nivelul.



Ideal ar fi sa gasesti pozitia potrivita fara a inalta foarte mult masina de spalat. In cazul in care podeaua este vizibil denivelata, este indicat sa cauti un alt loc pentru instalarea masinii.


2 Foloseste un suport antiaderent
In comert exista suporturi din cauciuc speciale pentru a fi lipite pe picioarele pieselor de mobilier sau pe ale electrocasnicelor voluminoase. Acestea impiedica obiectul sa se miste sau sa alunece. Sunt recomandate pentru suprafetele lucioase din gresie sau lemn.

O alta solutie poate fi chiar pozitionarea masinii de spalat pe un covoras pentru baie. Partea superioara pufoasa fixeaza picioarele, in timp ce zona inferioara cauciucata nu permite alunecarea pe gresie.

3 Alterneaza tipul de haine
Uneori, vibratiile sunt provocate de incarcatura existenta in acel moment in masina. Hainele mari si grele se aduna de obicei intr-o singura parte a cuvei, dezechilibrand astfel masina in timpul centrifugarii. Acesta este motivul pentru care nu se recomanda sa speli mai multe perechi de blugi in acelasi timp, paturi sau perne. Alterneaza articolele mari cu unele mai mici.
4 Cere ajutorul unui specialist
Daca nicio metoda nu a dat rezultate, atunci este posibil ca problema sa fie cauzata de un factor intern. Adreseaza-te serviciului de reparatii al firmei producatoare sau solicita ajutorul unui specialist.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea