Amenajarea casei

#frigider #vara #alimente #electrocasnice #miros #bicarbonat

Cum sa intretii frigiderul in perioada de vara

Mirosul neplacut din frigider e insotit tot timpul de bacterii si microbi. Pentru a avea grija de sanatatea ta, este recomandat sa te ocupi de buna depozitare a alimentelor in frigider, mai ales pe timp de vara, cand cumperi mai multe fructe si legume care se deterioreaza mai repede. Iata cateva sugestii de “improspatare” a frigiderului:


1 Nu depozita fructe si legume umede


Vara avem de regula frigiderul plin de fructe si legume. Pentru a evita alterarea acestora si implicit impastierea unui miros neplacut in frigider, este bine sa nu depozitezi fructele si legumele ude.
Ai doua optiuni: fie speli fructele si legumele si le lasi la uscat, fie le stergi inainte de a le depozita in frigider fara sa le speli pana in momentul in care vrei sa le consumi. Salata, ceapa verde si spanacul sunt foarte sensibile si se pot deteriora pana a doua zi daca au fost depozitate ude in frigider.

Totodata, este recomandat sa reglezi temperatura frigiderului astfel incat acesta sa poata face fata chiar si atunci cand temperatura ambientala este foarte ridicata. Temperatura va trebui reglata si in functie de cantitatea si tipul alimentelor din interiorul frigiderului. Daca fructele si legumele se pastreaza bine la o temperatura moderata, carnea si lactatele au nevoie de temperaturi mai joase pe timp de vara pentru o depozitare corecta.


2 Foloseste folii si caserole


Este indicat sa folosesti caserole acoperite pentru conservarea diferitelor alimente, si sosuri. Pe langa faptul ca mirosul nu se imprastie in frigider, alimentele se conserva mai bine si rezista mai mult.
Pepenele verde, spre exemplu, va rezista mai bine in frigider daca, odata ce l-ai taiat si ai consumat din el, acoperi restul cu o folie din plastic.

Si folia din aluminiu poate fi folosita pentru impachetarea alimentelor. Daca vrei sa depozitezi in frigider salata de vinete , peste sau alte mancaruri ce au in componenta ceapa si usturoi, ai putea sa acoperi farfuria in care se afla acestea cu cu folii de aluminiu, pentru a impiedica imprastierea mirosurilor neplacute in frigider.


3 Apeleaza la bicarbonat


Evolutia tehnologica din ultima perioada a dus la aparitia frigiderelor care au functie antibacteriana. Peretii frigiderului sunt tratati cu ioni de argint impotriva formarii bacteriilor urat mirositoare. Insa chiar si cu aceasta functie, un frigider nu poate sa-si pastreze un miros placut daca uiti inauntru alimente alterate timp de mai multe zile.

In astfel de situatii, nu ezita sa apelezi la o solutie care, desi pare invechita, este foarte eficienta: bicarbonatul. Acesta da rezultate excelente, indiferent daca ai un model de frigider mai nou sau unul mai vechi.

Dupa ce ai avut grija sa indepartezi sursa urat mirositoare din aparatul frigorific, aseaza cateva linguri de bicarbonat de sodiu intr-un bol, pe care sa-l introduci apoi in frigider. In cateva ore vei avea surpriza sa constati ca mirosul neplacut si umezeala au disparut. Bicarbonatul are proprietatea si de a dezinfecta, astfel ca poti sa adaugi o lingura din acest praf in putina apa cu care stergi frigiderul.


4 Sterge frigiderul cu otet


O alta solutie petru a scapa de mirosul neplacut din frigider este otetul de mere. Ai nevoie de o solutie de otet de mere si apa si de un burete pentru a alunga mirosurile de mancare impregnate in interior, mai ales daca ai un model de frigider vechi, ce retine mai usor tot felul de mirosuri.
Inainte de a trece la treaba, trebuie sa dezgheti complet frigiderul, chiar daca aparatul tau electrocasnic are functia de autodezghetare. Dupa ce stergi aparatul cu atentie, nu mai e nevoie sa clatesti.


5
Foloseste un betisor de vanilie taiat sau o lamaie feliata


Daca vrei ca frigiderul tau sa capete un miros proaspat, foloseste cu incredere vanilie sau lamaie. Ambele produse au proprietatea de a absorbi si acoperi mirosurile neplacute din frigiderul tau. Poti folosi un pahar in care sa adaugi cateva betisoare de vanilie pe care sa le crestezi usor sau o lamaie pe care s-o feliezi. In cateva minute dupa ce vei introduce unul dintre aceste produse in frigiderul tau, vei constata ca mirosul neplacut va disparea.


  6Curata murdaria de sub frigider


Daca ai curatat frigiderul dar mirosul neplacut continua sa persiste, este indicat sa verifici daca nu cumva acesta vine de sub aparatul electrocasnic. Praful, mancarea cazuta, urmele de lichide  varsate din greseala, toate acestea pot fi o sursa de bacterii, mirosuri neplacute dar si o locatie imbietoare pentru gandacii de bucatarie. Ar fi recomandat sa aspiri si sa cureti macar o data pe luna aceasta zona. La fel ca in interiorul frigiderului, poti folosi o solutie de apa cu bicarbonat.


Sursa foto : craveonline.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea