Amenajarea casei

#aspirator #electrocasnice #curatenie

Cum sa alegi un aspirator

Alegerea unui aspirator poate fi oricum, numai usoara nu. Daca in urma cu cativa ani oamenii se duceau in magazin si alegeau un aspirator oarecare, lucrurile s-au complicat. Acum majoritatea aspiratoarelor vin insotite de diverse functii, mai mult sau mai putin utile pentru nevoia consumatorilor.

 

Iata de ce ar trebui sa tii cont atunci cand pleci in cautarea unui aspirator.

1 Puterea de aspirare

Acesta este cel mai important aspect de care trebuie sa tii cont atunci cand alegi un aspirator. In primul rand, nu trebuie sa se confunde puterea motorului (care este de obicei afisata de pe produs pentru a lua ochii cumparatorilor) cu puterea de aspirare. Puterea de aspirare incepe de la 300 W si se poate duce pana la 500 W, insa vanzatorul ar trebui sa iti dea toate detaliile de care ai nevoie, despre produsele expuse.

De asemenea, un aspirator care are o functie de ajutare a puterii de aspirare este mai practic. Aspirarea unui covor imbacsit are nevoie de o putere ridicata, in timp ce aspirarea unei saltele sau canapele , are nevoie de o putere mai mica.

2 Recipientul pentru praf

Un aspirator care are un sac de panza are de obicei o problema: nu numai ca se imbacseste foarte repede, dar mai scapa si praf pe care il “imprastie” prin toata casa. Foarte practice sunt aspiratoarele care in loc de acel filtru de panza, au o cuva de plastic. Aceasta este foarte etans si se curata fara probleme – dupa ce se arunca gunoaiele acumulate, se baga sub jetul de apa si se clateste bine.

3 Alege un aspirator cu filtru HEPA

Praful si bacteriile din aer pot provoca anumite probleme respiratorii , asa ca aspiratorul trebuie sa aiba un filtru bun. Filtrul Hepa capteaza cel putin 99,5% din parazitii microscopici nocivi care provoaca alergii respiratorii, insa pentru rezultate eficiente, acesta trebuie schimbat o data la sase luni.

4 Accesoriile

De obicei aspiratoarele vin insotite de diverse accesorii care faciliteaza curatarea si aspirarea spatiilor inguste, parului de animale etc. Este bine sa verifici daca si aspiratorul pe care vrei sa il achizitionezi are toate aceste accesorii, mai mult decat folositoare.

5 Greutatea si forma

Chiar daca nu sunt aspectele cele mai importante, greutatea si forma unui aspirator sunt lucruri care conteaza. In primul rand, cu un aspirator greu va fi mai dificil sa iti faci treaba. De asemenea, un aspirator de dimensiuni mari cu o forma bombata iti poate da batai de cap. Opteaza pentru un apirator usor, cu o forma compacta, care sa poata fi bagat sau tras chiar si prin cele mai inguste spatii.

Alte aspecte importante:

  • Lungimea cablului – cu cat mai lung, cu atat mai practic
  • Indicator de umplere a sacului
  • Nivelul de zgomot – de preferat cat mai silentios .

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea