IT&C

#aplicatie culori # see colors #aplicatie mobil #samsung

Aplicatia care te ajuta sa vezi culorile! Milioane de oameni cu deficiente de vedere se vor bucura

Vazul este poate cel mai de pret simt, iar o viata fara culori este de neconceput pentru cei mai multi oameni. De aceea, Samsung a creat o aplicatie de mobil si TV care ii ajuta pe cei care sufera de discromatopsie sa vada in culori. 

O persoană fără deficiențe de vedere poate percepe milioane de culori și nuanțe, pe când cei care suferă de CVD pot observa doar câteva mii de culori. Aproape 300 de milioane de oameni din întreaga lume sunt diagnosticați cu CVD, ceea ce înseamnă că sunt afectați 8% dintre bărbați și aproximativ 0.5-1% dintre femei la nivel global, conform unor studii demografice reprezentative făcute în Europa și în America de Nord.

Aplicația SeeColors poate detecta tipul de deficiență vizuală și poate recalibra culorile afișate de ecranul televizorului, în funcție de rezultatul testului. Cu această soluție, gama de televizoare Samsung SUHD din 2016 cu sistem de operare Tizen asigură cea mai bună experiență de vizualizare, chiar și pentru cei diagnosticați cu CVD.

Discromatopsia nu influențează doar calitatea vieții, ci și posibiltățile fiecăruia de a-și dezvolta o carieră în domeniul care îi place. Perceperea incorectă a culorilor influențează modul în care acumulăm informații din mediul înconjurător, capacitatea de a reacționa și poate constitui un impediment pentru cei care își doresc să devină doctori, profesori, piloți sau ingineri. În plus, discromatopsia poate să nu fie ușor sesizabilă, mulți oameni – mai ales cei din generația Millennials – având probleme de percepție a culorilor fără să fie conștienți. Mai mult, chiar dacă sunt diagnosticați cu discromatopsie, ei tot nu pot realiza ceea ce pierd.

“Noi nu lansăm doar tehnologie de ultimă generație, ci și încurajăm oamenii să își atingă adevăratul potențial, făcând posibile visurile și pasiunile lor. Suntem devotați îmbunătățirii calității vieții prin tehnologie și prin inovație. Pentru oamenii cu discromatopsie, faptul că acum pot vedea o gamă mai vastă de culori le poate schimba modul în care percep lumea”, a declarat Sabina Știrb, Public Affairs & Corporate Citizenship Manager SEE Samsung Electronics.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele