Amenajarea casei

#frigider #lcd #alimente #fructe #lactate #mezeluri #odorizant #manual instructiuni #rafturi reglabile #picioare reglabile #ventilatie #decongelare #umiditate #functii

Intretinerea si organizarea frigiderului

In momentul in care decizi sa iti schimbi frigiderul este bine sa te gandesti ce nu te-a multumit la cel vechi: spatiul, compartimentarea, congelatorul, rafturile, ventilatia, temperatura, poate culoarea sau designul.



1 Alege cu grija, foloseste cu placere


Trebuie sa stii ca in momentul de fata gasesti cam orice tip de frigider iti trece prin cap. S-a inventat frigiderul care face espresso, frigiderul cu LCD, cu carte de bucate sau cu robot telefonic. Studiaza noile modele de frigidere, analizeaza cu atentie functiile de care dispun si care dintre acestea vine in ajutorul tau si al familiei tale. Nu pica in plasa promotiilor devenind tentat de a cumpara un frigider cu pret redus, doar pentru a face o economie. Este posibil ca designul sa nu fie tocmai cel potrivit decorului casei /bucatariei tale, sau ca modelul respectiv sa nu contina functiile care te avantajeaza pe tine.

Acceseaza internetul si citeste „cronici” cu privire la anumite modele de frigidere. Sfaturile unui cumparator sunt mai veridice uneori decat cele ale unui comerciant. De asemenea, este bine sa verifici perioada de garantie, cat si locatiile unde se realizeaza service-ul pentru modelul sau firma in cauza.

In functie de tipul de alimente cel mai frecvent consumate de catre familia ta, orienteaza-te catre un frigider incapator si bine compartimentat sau catre o combina frigorifica cu trei sertare de congelator.
Daca esti un mare consumator de fructe si legume, atunci alege o un frigider care sa iti permita sa controlezi umiditatea si temperatura in compartimentele dedicate fructelor si legumelor. O spatiere necorespunzatoare poate face ca acestea sa inghete sau sa mucegaiasca.




2 Manualul de instructiuni te scapa de defectiuni


In ceea ce priveste punerea in functiune, decongelarea sau intretinerea frigiderului, cel mai indicat este sa dai crezare manualului de instructiuni. Rezerva-ti timp si studiaza cu atentie ghidul utilizatorului. Vei afla instructiunile producatorului cu privire la: instalare, decongelare , intretinere, transport. Nu subestima manualul, deoarece este posibil sa afli ca frigiderul tau detine functii de care nu ai fost informat in magazin.

Pentru a pastra igiena frigiderului este bine sa folosesti un odorizant special ce retine mirosurile neplacute, protejand astfel alimentele. Daca ai investit intr-un aparat de calitate , renunta la vechile metode de curtatare si decongelare: vasul cu apa fierbinte, bicarbonatul, clorul, laptele de var etc . Ai incredere in tehnologie si uita de reteta bunicii. Este posibil ca anumite metode sa duca la defectiuni grave ale frigiderului sau la scurtarea duratei de viata.

Cea mai buna solutie pentru curatatul frigiderului este, de altfel, si cea mai simpla. Scoate periodic rafturile si sertarele si spala-le cu apa calda si produse clasice de curatat. Dupa ce se usuca, pozitioneaza-le cu atentie la loc.

3 Piramida alimentelor proaspete


Iata cateva sfaturi utile pentru a-ti proteja alimentele de mirosuri si pentru a pastra o igiena exemplara in frigiderul tau:
-Acopera sau inveleste lactatele in folie, deoarece acestea sunt alimente ce retin cu usurinta mirosurile din jur;
-Foloseste caserole acoperite pentru conservarea diferitelor alimente, sosuri, salate etc. Este indicat sa folosesti ambalaje din sticla sau inox in locul celor din material plastic. Alimentele se conserva mai bine si rezista mai mult;
-Compartimenteaza cu atentie legumele si nu le pastra in punga de plastic. Vor mucegai. Este indicat sa le speli si sa le stergi inainte, pentru a evita contaminarea altor alimente cu microbi sau paraziti.

Specialistii recomanda ca pe raftul superior al frigiderului sa pozitionezi carnea cruda si pestele. Mare atentie, insa. Carnea cruda nu va rezista mai mult de 48 de ore in frigider.
Este indicat sa alegi un model cu rafturi detasabile din sticla, pentru a evita eventualele scurgeri de pe rafturile superioare pe cele inferioare.

Cu ajutorul rafturilor reglabile, vei spatia un compartiment pentru mancare gatita si mezeluri. Este foarte important sa acoperi mancarea gatita pentru a o proteja de curentii de aer rece, dar si pentru a evita raspandirea aromei in intregul frigider. In aceasta zona poti pune produsele lactate. Daca alimentele sunt potrivite, le poti pozitiona in compartimentele atasate usii.

Asa cum majoritatea frigiderelor ne arata, in partea de jos vei gasi sertarele pentru fructe si legume. In paralel, pe usa, vei gasi suficient spatiu pentru a deozita sticle sau cutii de suc si lapte.

 

Citeste mai multe articole din aceasta categorie :

Fii exigent in alegerea frigiderului;

Frigiderul, economie sau risipa?;

Curatarea aparaturii electronice;

Incalzirea in pardoseala cu agent termic.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea