Amenajarea casei

#ondulator #par #coafura

Cum sa alegi ondulatorul de par

Ti s-a intamplat vreodata sa pleci nemultumita de la salonul de infrumusetare? Buclele rebele pe care le-ai cerut sunt de fapt niste onduleuri grele si fara volum, astfel incat ajungi la concluzia ca singura te-ai fi descurcat mai bine. Alege ondulatorul potrivit si economiseste banii irositi adesea la saloanele de coafura.

1 Puterea si treptele de temperatura

Puterea de functionare a ondulatoarelor de par se regaseste in rapiditatea cu care acestea se incalzesc, precum si in durata de coafare a parului. Ai de ales intre produse cu o putere cuprinsa intre 250 si 1000 W. Unele modele pot fi pornite cu ajutorul unui buton, urmand indicatorul luminos ce te anunta cand cilindrul metalic s-a incins.

Modelele mai costisitoare si performante pot avea pana la 3 trepte de temperatura, astfel incat sa poti delimita mai usor modul de coafare si rezistenta buclelor, evitand totodata arderea parului.

2 Accesoriile pentru coafat

In general, un ondulator de par este prevazut si cu un capat de tipul unei perii cilindrice. Acesta ajuta la uscarea parului, oferind volum si stralucire. De asemenea, daca ai parul putin mai lung, poti folosi acest capat pentru a-ti aranja parul in diminetile in care parul tau este ravasit si nu prinde nicio forma acceptabila.

Majoritatea producatorilor au scos pe piata si truse pentru coafarea parului, cu un numar de accesorii ce pot fi utilizate impreuna cu ondulatorul. Iata cateva dintre acestea:

  • perie retractabila pentru bucle;
  • cleste pentru ondulare;
  • clipsuri si agrafe;
  • cleste indreptare;
  • cleste creponare;
  • accesorii pentru diferite tipuri de bucle;
  • paleta sau placa pentru indreptarea parului;
  • perie dreptunghiulara pentru intins;
  • accesoriu spirala.

Chiar daca alegi un model cu mai putine accesorii, este foarte important sa adaptezi lungimea si tipul parului tau cu diametrul periei ondulatoare . Daca alegi un model cu diametru mic (ex. 18mm) pentru un par lung si des, vei obtine bucle foarte mici, fiindu-ti aproape imposibil sa te coafezi. De asemenea, parul scurt nu va putea fi modelat cu o perie sau un accesoriu cu un diametru mai mare de 25 mm.

3 Functii si accesorii practice

Reglarea aerului cald pentru a putea folosi ondulatorul pe mai multe tipuri de par: coafare par scurt, ondulare si uscare par lung.

Functia de incalzire rapida te ajuta sa te coafezi sau sa iti usuci parul in doar cateva minute. Dispozitivul se incalzeste in aproximativ 60 de secunde.

Tehnologia pe baza de ioni ajuta la protejarea parului si impiedica electrizarea acestuia dupa uscare.

Lungimea cablului de alimentare este un aspect foarte important, avand in vedere mobilitatea necesara in utilizarea ondulatorului. Astfel, lungimea minima este de aproximativ 1,5 m, iar cea maxima de 2 m.

Gentuta termorezistenta si husa pentru calatorie sunt doua accesorii ce te ajuta sa pastrezi si sa transporti ondulatorul impreuna cu toate accesoriile acestuia in deplina siguranta.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare